BC Garn

Vores garner fra BC Garn er alle økologiske og/eller GOTS-certificerede.

Økologisk uld betyder, at der er plads nok til fårene, at der ikke anvendes kunstgødning på de marker, de går på, og at man minimerer brugen af antibiotika.

Økologisk bomuld høstes helt anderledes end konventionel bomuld, hvor man sprøjter bomuldsmarkerne inden høst for at få planterne til at visne og derefter høster med store maskiner. Økologisk bomuld håndplukkes og bidrager derfor væsentligt med at reducere forurening i form af ukrudtsmidler og brændstof til maskiner.

Alle garnernes farver ligger inden for normerne af GOTS*, dog er selve produktionen ikke økologisk, og dermed er garnet som helhed ikke GOTS-certificeret. Det betyder f.eks., at olien i maskinerne, der anvendes, ikke er økologisk. Forureningen ved indfarvningen er dog langt mindre end ved konventionel farvning, da vandmængden er begrænset væsentligt.

Dette betyder, at lysægtheden i farverne er lavere end ved konventionel farvning, så det skal du selvfølgelig være opmærksom på. Men det betyder bare, at du skal lade være med at hænge dit strikkede arbejde midt i solen i længere tid ad gangen.

Alle de økologiske garner fra BC Garn forarbejdes i Italien.

Den økologiske bomuld kommer fra Tjekkiet.

BC Garn er fra Danmark.*Læs mere om GOTS (Global Organic Textile Standard) her.