Om Ecoknitting

Ecoknitting består af to garnglade kvinder, som elsker at arbejde med alle mulige former for håndarbejde. Vi har især altid brugt meget af vores fritid på at hækle og strikke. Samtidigt har vi også en meget klar holdning om, at vi gerne vil gøre verden til et lidt bedre sted at være for os selv, vores børn og vores kommende børnebørn. Men hvem er de to kvinder så?

Maria og Shanice er holdet bag om Ecoknitting. Stedmor og steddatter. Det er ikke alle familier, der kommer lige godt ud af en skilsmisse - men vi har i den grad været heldige, for vi har formået at knytte et tæt bånd privat og nu også professionelt.

Det var særligt det kreative arbejde, som fik os tættere sammen og noget som vi kunne være fælles om. Vi synes, at det er helt fantastisk hvad strik og hækling (og andet håndarbejde) kan gøre og det fællesskab, som det kan give folk der muligvis ikke kender hinanden så godt (endnu).

Vi har begge en baggrund i IT-branchen, så det kan godt undre folk af og til, hvorfor vi pludselig er endt i garnbranchen!

Men det er faktisk meget simpelt. Vi har en stor interesse for bæredygtighed og hvordan vi behandler miljøet, så denne tankegang er i forvejen integreret i vores hverdag i form af vi fravælger de farlige og unødvendige kemikalier inden for madvarer såvel som andre forbrugsvarer.

Bæredygtighed og økologi er derfor ligeså naturligt for os i forhold det garn, vi vælger at bruge mange timer på at forvandle til eksempelvis noget lækkert hjemmestrik.

Tekstilproduktion er en af de mest forurenende industrier i verden, og da vi begyndte at snakke om at lave en webshop med garn, så var det helt naturligt for os, at denne selvfølgelig skulle afspejle vores egne holdninger.

Vi vælger økologisk bomuld, fordi:

 • der ikke anvendes eller anvendes langt færre pesticider og ukrudtsmidler end ved konventionel bomuldsavl
 • der ikke anvendes ukrudtsbekæmpelse eller afbrænding med henblik på at høste
 • der ikke anvendes store maskiner til at høste

Vi vælger økologisk uld, fordi:

 • der ikke anvendes pesticider på foderområderne
 • der ikke gives unødig antibiotika til dyrene
 • der fodres med økologisk foder

Vi vælger desuden producenter, hvor fåreavlerne garanterer, at der ikke anvendes mulesing*. Vi foretrækker GOTS**-certificeret økologiske garner, fordi:

 • dette sikrer en miljømæssig forsvarlig indfarvning og tilvirkning af garnerne
 • dette sikrer ordentlige arbejdsforhold for dem, der fremstiller garnerne
 • dette sikrer mod børnearbejde

Vi vælger kun produkter med naturfibre, fordi:

 • dette mindsker udledningen af nano-partikler i miljøet
 • det forurener langt mindre end syntetiske produkter
 • vi synes, at det bare er mere lækkert at have på kroppen

Det lyder måske meget højtravende, men vi synes, at det er vigtigt at have en holdning til den verden, vi omgiver os med. Så det har vi.

Det betyder, at du med god samvittighed kan sætte dig til rette med vores varer. Og jo flere vi er, der begynder at bruge økologiske garner og tekstiler, jo mindre bliver den konventionelle fremstilling.

*Du kan læse mere om mulesing her.

**Du kan læse mere om GOTS (Global Organic Textile Standard) her.

Firmaoplysninger: Ecoknitting I/S Nielstrupstræde 8 4690 Haslev Tlf. 26 13 46 64 E-mail: support(@)ecoknitting.dk CVR-nr: 38 68 60 97